22. 07. 2024

DRI bo kot članica konzorcija pod vodstvom vodilnega partnerja iz Italije IRD Engineering in skupaj z italijanskim podjetjem SUEZ Consulting Engineering izvedla pomoč pri reformi cestnega sektorja in strategiji prometne varnosti v Albaniji.

Naročnica projekta je Evropska unija, ki jo zastopa Evropska komisija in ki je triletno pogodbo v vrednosti dobrih dveh milijonov evrov sklenila v imenu Albanije.

V okviru pogodbe bo reorganizirano upravljanje prometne infrastrukture in vzpostavljen sistem upravljanja varnosti v cestnem prometu. Omogočeno bo optimalno načrtovanje posegov v infrastrukturo, spremljanje in vrednotenje rezultatov ter ocena morebitnih pomanjkljivosti s predlogi za njihovo odpravljanje.

Prvi del projekta obsega podporo za izdelavo in izvajanje strategije varnosti v cestnem prometu za Albanijo, drugi pa strokovno podporo za reformo albanske uprave za ceste. Ta bo vključevala:

  • uvajanje operativnih postopkov z uporabo sistema ITS, 
  • usposabljanje zaposlenih,
  • razvoj modela za sistem cestninjenja in
  • izdelavo razpisne dokumentacije za uvedbo sistema.

Strokovnjaki iz družbe DRI bodo sodelovali na področjih prometne varnosti, načrtovanja prometnih ureditev in sistemov upravljanja s prometno infrastrukturo.

Nazaj